DanskHollandsk

Nyhedsbrev

Navn:

Email:

Willem Heesen PDF Udskriv Email
There are no translations available.

Willem Heesen is een van de pioniers op het gebied van de vrije glaskunst. In de internationale glaskunst behoort hij thans tot de kern van de oudere avant garde.

Zijn bijdrage aan de studioglasbeweging is van doorslaggevend belang geweest. Tot op heden participeert hij daarin nog volop via exposities, symposia en conferenties.

Willem Heesen is blijven experimenteren met glas. Ook nu weer in "Carnaval do Rio". Hij probeert het toeval, een onontkoombaar onderdeel bij het glasblazen, te vangen in zijn objecten. Een soort laatste afrekening met het glas.
"Het is een uiting van groot artistiek kunnen en gerijptheid het Toeval in het werken met glas niet langer te willen elimineren, maar het zijn eigen plaats te geven en te gebruiken", aldus prof. Han Drijvers.

In navolging van Copier (1971) verlaat Willem Heesen in 1977 de Leerdamse glasfabriek en start de glasstudio "de Oude Horn", een centrum voor glaskunstenaars als ook een ontmoetingsplaats voor kunstenaars die met het medium glas willen experimenteren. Al na een paar jaar exposeerde Willem Heesen in binnen- en buitenland.

Zijn curriculum is overweldigend. Zijn werk is overal te vinden o.m. in Stedelijk Museum en Van der Togt te Amsterdam, Arnhems Museum, Museum Boymans van Beuningen Rotterdam, Musee du Verre Liege en musea in Stuttgart, Londen, Ebeltoft, Parijs, Xian China, Hamburg en meer!

heesenw_001 heesenw_002 heesenw_136

heesenw_138 heesenw_222 heesenw_223