Danish(DK)Nederlands - nl-NL

Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Keld Moseholm PDF Afdrukken E-mailadres

Kleine, dikke, naakte mannetjes in gevecht met systemen en natuurwetten; in het algemeen een gevoel van overmacht. Humor en satire, vrolijkheid en tragedie worden in het werk van Keld Moseholm aan elkaar verbonden. Maar ook sensuele beelden van mooie vrouwen en meisjes. Met een ogenschijnlijk simpele maar zeer toegankelijke beeldtaal wordt een geweldige expressie tentoongesteld. Keld Moseholm exposeert o.m. negen van zijn beelden uit de Biennalen/Brasilië.


(tekst holland art fair 1999) Buiten Denemarken is de beeldhouwer het meest bekend met zijn kleine, vette mannetjes, die op de een of andere manier in strijd zijn met zichzelf of de materie. Ze zijn leuk om naar te kijken, je moet lachen, maar tegelijkertijd lopen de rillingen je soms over het lijf. Kleine, dikke, naakte mannetjes in gevecht met systemen en natuurwetten; in het algemeen een gevoel van overmacht. Humor en satire, vrolijkheid en tragedie worden in het werk van Keld Moseholm aan elkaar verbonden.
In Scandinavië is Keld Moseholm Jørgensen meer bekend om zijn klassieke beelden van spelende kinderen, meisjes- en vrouwenfiguren. Dit werk wordt gekenmerkt door zijn sensuele uitstraling en anatomische perfectie. Het is een genoegen om er naar te kijken. Veel van zijn sculpturen zijn dan ook te vinden in parken, op pleinen, sportvelden en speelplaatsen.

moseholm_001 moseholm_002 moseholm_003

moseholm_269 moseholm_270