Danish(DK)Nederlands - nl-NL

Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Fout
  • JFTP::login: Unable to login
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
  • JFTP::write: Unable to use passive mode
Lærken Nederland PDF Afdrukken E-mailadres

degalNL_002Naast de vele kunstwerken van beeldhouwers en kunstschilders in stock organiseert Lærken een aantal keer per jaar een opening van nieuw werken van één of meer Nederlandse en Deense kunstenaars. Deze speciale openingstentoonstellingen hebben altijd een speciaal karakter.

In de eerste 20 jaar van het bestaan van Lærken zijn ook een aantal grote projecten / manifestaties georganiseerd.

 

 

De internationale culturele ontmoeting: "Babylon"

Babylon kreeg in 1993 veel aandacht van de media. Kunstenaars uit Denemarken en Nederland vervaardigden vooraf een segment voor een op te richten Toren van Babel die letterlijk met veel spraakverwarring op het terrein van Lærken in elkaar werd gezet.

Samenwerkingstentoonstelling: "Going on the Water"

Goning on the water volgde in 1995. Wedrom Deense en Nederlandse kunstenaars die gezamenlijk een waterproject aanpakten. Het project werd zowel bij Lærken als ook bij de 25 jarige Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven in Rotterdam uitgevoerd. De Deense minister van Binnenlandse Zaken opende het project in de galerie door alle kunstenaars over het water te sturen.

Voor het goede doel: "De magische kracht van Steen"

In 1998 werkten 15 beeldhouwers in de beeldentuin van de galerie aan een groot blok graniet. Gezamenlijk werd een uniek resultaat neer gezet. Dit speciale werk werd per opbod werd verkocht ten behoeve van de bouw van een kinderkliniek in Nacaroa, Mozambique. Van de opbrengst van 20.000 gulden werd daadwerkelijk het kinderziekenhuisje gerealiseerd.

Wereld wijd: "VIJF Continenten EEN Wereld"

In de zomer van 2000 werd de tentoonstelling "VIJF Continenten EEN Wereld" geopend. Schilderwerken en sculpturen uit alle werelddelen: o.m. Japan, Rusland, Australië, Zimbabwe, Venezuela, Brazilië, Engeland en Polen. Aboriginals uit Australië verzorgden een dansshow met didgeridoo muziek. Uit Rusland werd de zo typerende zang ten gehore gebracht en Venezuela koos voor klassiek en kennismaking met Zuid-Amerikaanse hapjes en drankjes.

 

degalNL_001 degalNL_251 degalNL_252